Tandblekning

Implant & Esthetic Center

Fråga alltid efter en ansvarig tandläkare eller tandhygienist innan du utför en tandblekning. Tandblekning på 1 timme med Phillips finns endast tillgänglig via våra legitimerade tandläkare eller tandhygienister. Endast den professionella tandvården kan tänder och har nödvändig kunskap och utbildning. Deras yrkeskompetens gör att de kan bedöma dina möjligheter för en säker och trygg behandling med bästa resultat som följd.

Den samlade odontologiska expertisen varnar för att utföra en tandblekning utanför den professionella tandvården. Utan en legitimerad tandvårdsutbildning saknas nödvändig kunskap om verkningsmekanismer, risker och bieffekter i och kring munhålan vilket kan ge oönskat resultat.

Om Phillips blekningslampa
Med Phillips blekningslampa får du vitare tänder direkt hos din tandläkare eller tandhygienist. Lampan är mycket effektiv och bleker dina tänder några nyanser ljusare. Lampan används i kombination med en bleknings gel som appliceras på dina tänder. Själva lampblekningen tar en timme och hela behandlingen inklusive förberedelser tar cirka 1,5 timmar.

Behandlingsgång
Första steget är att bestämma på en färgskala vilken färg dina tänder har nu.
Behandlingen börjar med att vi skyddar dina läppar, tandkött och tunga. Sedan läggs bleknings gel på i 4 x 15 minuter. Tänderna blir belysta med en UV- lampa under behandlingen. Under behandlingen ligger du bekvämt i våra mjuka tandläkarstolar.

När behandlingen är klar efter ca en timme tittar vi på nytt på färgskalan för att se vilken vit nyans dina tänder har nu. Förhoppningsvis får resultatet dig att le och skratta lite extra.
Det finns idag inga kända biverkningar av tandblekning förutom att du under behandlingen och en kort tid efter (ca 24 timmar) kan uppleva att det ilar till i tänderna.

Efter blekningen är det viktigt att du under 48 timmar endast intar ”vit” mat och dryck som exempelvis mjölk, ris och kokt fisk. Du ska även undvika att röka och snusa. Vi har valt att arbeta med Zoom eftersom det är en väldokumenterad och beprövad metod. Vi tycker också efter att ha provat andra metoder att det är Zoom som ger det bästa resultatet.

För dig som vill bleka hemma i din egen takt
Hemmablekning är en behandlingsmetod för ljusare och vitare tänder för dig som vill bleka i hemmet i din egen takt. Metoden är även lämplig för dig som vill fräscha upp ditt leende efter en tidigare tandblekning.

Hemmablekning sker med en individuellt anpassad blekningsskena i mjuk plast som fylls med en gel och placeras över tänderna. Behandlingen inleds med en undersökning av någon av våra tandläkare eller tandhygienister som ordinerar lämplig behandlingstid.

Själva behandlingen utförs i hemmet och i överensstämmelse med de instruktioner som getts av tandläkaren eller tandhygienisten. Vid behov kan du rekommenderas att komma på återbesök för kontroll av uppnått resultat.

 

 

Kontaktuppgifter

Vi finns på Baltzarsgatan 1

Tel: 040-23 73 83
E-post: mail@iecenter.se

Öppetider
Måndag – torsdag 09.00 – 17.00
Fredag: 09.00 – 15.00

Telefontider:
Måndag, tisdag och torsdag
08.30 – 16.30
Onsdag och fredag 08.30 – 14.00
Lunchstängt mellan 12.30 – 13.00

Kontakta oss på +46 23 73 83 eller mail@iecenter.se